Vrei ca dinţii tăi să fie albi şi strălucitori precum ai vedetelor?

Află că o dantură impecabilă înseamnă în primul rând o igienă dentară riguroasă.

În timp, dinţii se pot colora din cauza alimentaţiei, diverselor băuturi sau a fumatului şi este necesară albirea acestora. În acest caz, se recomandă folosirea pastelor de dinţi cu efect de albire. Dentiştii recomandă 3D White LUXE, o pastă de dinţi care nu doar înlătură petele de suprafaţa dinţilor în 5 zile, dar şi protejează smaltul, oferind un zâmbet alb, sănătos.

Pentru un efect sporit, foloseşte o periuţă de dinţi electrică al cărei capăt are o cupă specială care ajută la curăţarea petelor de pe suprafaţa dentară. Pentru o albire mai pronunţată, medicul dentist vă poate ajuta prin folosirea unei substanţe active pe bază de peroxid.

O dantură perfectă nu înseamnă doar dinţi albi, ci şi un aspect uniform. Eventualele defecte de suprafaţă, coloraţiile smalţului sau defectele uşoare de poziţie se pot corecta cu ajutorul faţetelor dentare la care apelează majoritatea vedetelor. Aceste foiţe foarte fine din ceramică se lipesc printr-o tehnică adezivă de suprafaţa exterioară a dinţilor, aducându-i la forma şi culoarea dorită. În unele cazuri, dinţii se pot îmbrăca integral în coroane estetice, din ceramică.

Pentru o aliniere corectă a dinţilor la nivelul arcadei dentare este nevoie de  aplicarea aparatelor dentare care trebuie menţinute pe o perioadă de câteva luni până la 2 ani. Acestea pot avea un aspect estetic, chiar invizibil, când sunt aplicate pe faţa internă a dinţilor.

Nu uita că strălucirea naturală şi un smalţ sănătos se pot menţine cu ajutorul periajului dentar, de două ori pe zi, completat de clătirea cu apa de gură şi folosirea aţei dentare, dar şi de vizitele la dentist care  monitorizează starea dinţilor periodic.

Dinţi albi – cum îi poţi avea?

Cu toţii ne dorim o dantură perfect aliniată, de un alb strălucitor. Însă circulă informaţii precum albirea dinţilor duce la fragilizarea smalţului. Ce tehnici de ultima oră sunt sigure pentru sănătatea dinţilor?Am stat de vorbă cu dr. Emilia Gheorghiu Milicin, medic primar ortodont despre cele mai populare metode de albire a dinţilor.

CSÎD: Ce tratamente pentru albirea dinţilor sunt recomandate?

Dr: Emilia Gheorghiu Milicin: “Recomand fie albirea în cabinet, supravegheată de personalul medical, fie albirea acasă cu gutiere personalizate. Albirea rapidă în cabinet foloseşte energia luminoasă cu plasma prin care se accelerează substanţele aplicate pe dinţi.  Procesul de pregătire a pacientului impune protejarea gingiei cu o pastă care se întăreşte cu ajutorul lampei cu ultraviolete. Aceasta se foloseşte pentru a reduce riscurile de ardere chimică a ţesuturilor moi expuse gelului de albire. Procedura propriu-zisă implică folosirea gelului de albire şi a acceleratorului de albire în 3 faze a câte 20 de minute. După terminarea ciclului de albire se îndepărtează stratul protector de la nivelul gingiei, iar pacientul este informat despre limitările alimentare din următoarele 24 de ore.

CSÎD: Există şi puncte slabe ale acestei proceduri?

Dr. Emilia Gheorghiu Milicin: Procedura poate da sensibilitate temporară a dinţilor, dar este mai redusă ca timp faţă de procedura de albire acasă. Intervalul de timp între 2 albiri recomandat de clinica noastră este de 3-4 ani.

CSÎD: Cum ne putem albi dinţii acasă?

Dr. Emilia Gheorghiu Milicin: Albirea realizată acasă, se face cu cel mai bun material de albire – în gutiere personalizate executate de laboratorul de tehnica dentară în urma luării unei amprente personalizate. Gutierele se pot păstra şi se pot folosi la o albire ulterioară. Procedeul de albire în cazul gutierelor variază între 7 şi 10 zile pe arcadă, în funcţie de sensibilitatea dentară a fiecăruia şi se poartă pe timpul nopţii. Recomandarea noastră este ca în acest caz să se facă albirea întâi a dinţilor superiori şi ulterior a dinţilor inferiori pentru a putea aprecia gradul de albire obţinut de fiecare în parte.

CSÎD: Cât de des putem apela la tehnicile de albire?

Dr. Emilia Gheorghiu Milicin: Recomand ca următoarea albire să nu fie făcută mai repede de 1 an de zile.

SURSA: http://www.csid.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *